Tüp Bebek Tedavisi Ankara
Tüp bebek tedavisi Ankara; hamileliğin doğal fiziksel yollarla başlamadığı çiftlerde uygulanan en ileri tedavi yöntemlerinden biri tüp bebek tedavisidir. Tüp bebek tedavisinde, kadından alınan yumurta ve erkekten alınan sperm, laboratuvar ortamında bir araya getirilerek ileri teknolojiler yöntemi ile döllenme sağlanır. Mikroenjeksiyon yöntemiyle döllenen yumurtanın oluşturduğu embriyo, rahme yerleştirilir. Annenin kendi yumurtaları ve babanın kendi spermleri kullanıldığı için tüp bebek tedavisi doğal bir yöntemdir.
Yazımızın devamında tüp bebek tedavisi ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ankara tüp bebek tedavisi için kliniğimizle iletişime geçebilir; Prof. Dr. Murat Sönmezer’den randevu alabilirsiniz.
Tüp Bebek Tedavisi Nedir?
Tüp bebek tedavisi Ankara, laboratuvar ortamında döllenmenin sağlandığı bir kısırlık tedavisi yöntemidir. Tıbbi literatürde invitro fertilizasyon uygulaması olarak bilinir. İlk kez, 1978 yılında, İngiltere’de başarı ile uygulanmış ve Louise Brown doğmuştur. İngiltere’den sonra Avustralya ve Amerika’da da uygulanan tüp bebek yöntemi, günümüzde birçok ülkede başarıyla uygulanabilmektedir. Türkiye’de ilk kez 1989 yılında, Ege Üniversitesi’nde, tüp bebek uygulaması gerçekleştirilmiştir. Günümüzde ise tüp bebek tedavisi, ülkemizde birçok farklı klinik ve hastanede gerçekleştirilebilen, yaygın ve ileri bir uygulamadır.
Tüp bebek tedavisinde, anneden alınan yumurta hücresi ile babadan alınan sperm hücresi laboratuvar ortamında bir araya getirilir ve döllenme sağlanır. Annenin döllenmiş yumurta hücresi olan embriyo, tekrardan anne rahmine yerleştirilir. Tüp bebek yönteminde, tek yumurta içerisine, tek sperm yerleştirilmesiyle işlem gerçekleştirilir. Spermin yumurta içerisine yerleştirilmesi işlemi, mikroskop altında, ince bir iğne yardımıyla mikroenjeksiyon tekniği ile gerçekleştirilir.
Tüp bebek tedavisi ve diğer tüm kadın hastalıkları ve doğum uygulamaları ile ilgili olarak kliniğimizle iletişime geçebilir, randevu alabilirsiniz.
Tüp Bebek Tedavisi Ankara Nasıl Yapılır?
Kısırlık tedavisinde uygulanan ilaçla tedavi, aşılama yöntemi gibi yöntemlerin başarısız olması sonucunda, hastalar tüp bebek tedavisine yönlendirilebilir. Tüp bebek tedavisi, kısırlık problemine karşı geliştirilen uygulamaların en ileri laboratuvar aşamalarını içerir.
Tüp bebek tedavisi, anne adayından alınan yumurta hücresi ve baba adayından alınan sperm hücresiyle gerçekleştirilir. Tedavi, kullanılan ilaçlar yardımıyla kadınlarda yumurta oluşumun ve gelişiminin desteklenmesi ile başlar. Yumurtanın oluşması ve döllenme için gerekli gelişimi göstermesi sonucunda, oluşan bu yumurta hücresi alınır. Erkekten alınan sperm hücrelerinin ise, laboratuvar ortamında çeşitli kimyasal yıkama işlemleri gerçekleştirilerek dölleyebilme kapasiteleri artırılır. Erkekte kaliteli ve yeterli sperm üretiminin olmadığı vakalarda, mikroenjeksiyon yöntemi ile yumurtanın laboratuvarda döllenmesi, oldukça etkili bir çözüm yolu sunar.
Mikroskop altında, ince bir iğne yardımıyla erkekten alınan sperm hücresi, kadından alınan yumurta hücresinin içerisine yerleştirilir. Bu sayede döllenen yumurtalar, bölünmeye başlayıp embriyoyu meydana getirir. İlk gelişim aşamalarının laboratuvar ortamında tamamlanmasıyla embriyo, bir katater yardımıyla anne rahmin yerleştirilir. Embriyo transferi olarak bilinen bu işlem basit ve kısa sürelidir. Rahim ağzına yerleştirilen katater vasıtasıyla embriyonun anne rahmine transferi gerçekleştirilir. İşlem tamamlandıktan sonra annenin 30 dakika kadar dinlenmesi önerilir. Sonrasında hasta, hastaneden ayrılarak normal, günlük hayatına dönebilir. Embriyonun rahme tutunmasıyla başlayan gebeliğin gelişimi ve düzenli kontrolü yapılır.
Tüp Bebek Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanır?
12 ay boyunca düzenli ve korunmasız cinsel ilişkiye rağmen gebeliğin oluşmadığı durumlarda, kısırlık şüphesi ortaya çıkar. Çiftlerin %85’inde, bir yılda doğal fiziksel koşullarla gebelik oluşumu görülür. İkinci yılda bu oran %90’a ulaşır. Ancak bazı çiftlerde, doğal yollarla gebelik oluşumu mümkün olmamaktadır. Hem erkeklerde, hem de kadınlarda görülebilen kısırlığın tedavisinde tüp bebek yönteminden yararlanılabilir.
Kısırlık problemi yaşayan hastalarda, yapılan tetkikler ve uzman hekim muayenesi ile hastaların medikal durumu incelenir. Tetkikler sonucunda, uzman hekim hastalara en uygun tedavi yöntemini tespit ederek hastaları, tüp bebek tedavisine yönlendirebilir. Tüp bebek tedavisi, kısırlık problemi yaşayan hastalarda, diğer yöntemler denendikten sonra, başarı ele edilemediğinde de uygulanabilir.
- Erkekten alınan sperm örneğinin doğal fiziksel koşullarla dölleme yapabilecek kapasitede olmadığının tespit edilmesi,
- Spermde morfolojik şekil bozukluklarının var olması,
- Kadınlarda yumurtalık rezervinin azaldığının tespit edilmesi, yumurtlama bozuklukları,
- Tüplerin kapalı olduğu hastalar
- Ailede var olan genetik hastalıklar nedeni ile tüp bebek yöntemi ile genetik embriyo seçimi ile sağlıklı çocuk isteyen hastalar
- Kanser tedavisi alacak olan ve doğurganlığını korumak isteyen hastalar
- Fertilite ilaçları kullanılarak ve aşılama yöntemiyle uygulanan tedavilerin başarısız olması gibi durumlarda tüp bebek yöntemine başvurulabilir.
Ankara Tüp Bebek Tedavisi Fiyatları 2020, 2021
Tüp bebek tedavisi fiyatları klinikten kliniğe farklılık gösterebilir. Ankara tüp bebek tedavisi fiyatları 2021 hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir; Prof. Dr. Murat Sönmezer’den randevu alabilirsiniz.