Tekrarlayan Düşükler Ankara
Gebeliğin, 20. haftadan önce ve bebek 500 gr ağırlığına ulaşmadan sonlanması durumu, düşük olarak tanımlanır. Tıbbi literatürde abortus olarak bilinen düşüklerle, hamileliklerin %15-20’sinde karşılaşılır. Genellikle düşük, gebeliğin erken dönemlerinde meydana gelir ve embriyodaki kromozom bozuklukları nedeniyle yaşanır. Bazı durumlarda, tekrarlayan düşüklerle karşılaşmak da mümkündür. Tekrarlayan düşükler, iki veya daha fazla gebeliğin kayıpla sonuçlanması olarak tanımlanabilir. Tekrarlayan düşüklerin görülme sıklığı %1-2 civarındadır.
Yazımızın devamında tekrarlayan düşükler ile ilgili detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ankara tekrarlayan düşük tedavisi için kliniğimizle iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.
Düşük Nedir?
Hamilelik sürecinin, sağlıklı bir şekilde devam etmediği, bebeğin gelişimini tamamlamadan rahimden atıldığı durumlar, düşük olarak tanımlanır. Düşükte, hamilelik zamanından önce bittiği için bebek kaybedilir. Fetüsün normal şekilde gelişemediği, kromozom bozukluklarının görüldüğü gebeliklerde, düşük meydana gelebilir. Annede var olan bazı hastalıklar da düşüğe sebebiyet verebilir. Tedavi edilmemiş enfeksiyonlar, diyabet, tiroid benzeri kronik rahatsızlıklar, hormonal bozuklular ve geçirilmiş rahim hastalıkları düşüğe neden olabilir.
Tekrarlayan Düşük Nedir?
Tekrarlayan düşük Ankara, iki veya daha fazla gebeliğin, bebeğin gelişimini tamamlayamadan kaybedilmesiyle sonuçlanmasıdır. Tekrarlayan gebelikler, hamileliklerin %1-2’sinde görülür. Gebelik kaybının tekrarlanma sayısı arttıkça, sağlıklı bir şekilde tamamlanan hamileliğe ulaşma şansı da gittikçe düşer. İlk üç tekrarlayan düşük sonrasında, hamileliğin canlı doğumla sonuçlanma olasılığı %70’tir. 6 veya daha fazla gebelik kaybının görüldüğü hastalarda bu oran, %50’ye düşer.
Ankara tekrarlayan düşükler ve diğer tüm kadın hastalıkları tedavisi ile ilgili bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.
Tekrarlayan Düşük Neden Olur?
- Rahimde yapısal olarak bozuklukların mevcut olması,
- Rahim ağzı yetersizliği,
- Rahimde var olan miyomlar,
- Rahim içi yapışıklık,
- Rahmin iç tabakasında polip olması,
- Enfeksiyon hastalıkları,
- Bağışıklık sisteminde görülen hastalıklar,
- Hormonal düzende meydana gelen bozukluklar,
- Tiroit fonksiyon bozukluğu,
- Fetüste var olan genetik sorunlar, gelişimsel problemler,
- İlerleyen yaş, anne adayının 40 yaşın üzerinde olması,
- Erkekte sperm kalitesinin düşüklüğü,
- Sigara ve alkol gibi zararlı maddelerin tüketimi,
- Aşırı kilo, obezite veya aşırı zayıflık
- Aşırı kafein tüketimi gibi sebepler düşüklere sebebiyet verebilir.
Düşük Belirtileri Nelerdir?
Düşükte karşılaşılan en önemli belirti, vajinal kanamadır. Ancak, hamilelik sürecinde meydana gelen her kanama düşük olduğu anlamına gelmez. Bununla birlikte, gebelikte karşılaşılan kanama durumunda, mutlaka uzman hekime başvurmakta yarar vardır. En sık karşılaşılan düşük belirtileri,
- Vajinal kanama veya lekelenme,
- Karın bölgesinde ağrı ve kramp,
- Sırtta ağrı,
- Mide bulantısı ve kusma,
- Halsizlik,
- Ateş olarak karşımıza çıkar.
Tekrarlayan Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?
Tekrarlayan düşük tedavisine başlanmadan önce, düşüklere neden olan faktörlerin tespit edilmesi, uygun tedavi planının oluşturulması için oldukça önemlidir. Bu nedenle, ilk olarak uygulanacak testler ile tekrarlayan düşüğün nedeni belirlenir. Bu testler;
- kromozom testleri ve çiftin karyotip analizi,
- Rahimde mevcut olabilecek anomalilerin tespiti için ultrason, rahim filmi veya gerekli olduğu durumlarda histeroskopi,
- Bağışıklık sistemi hastalıklarının tespit edilebilmesi için antifosfolipid antikorlara kan testi ile bakılması,
- Şeker ölçümü için, açlık kan şekeri veya şeker yüklemesi testleri,
- Tiroid testleri,
- Trombofili testleri,
- Enfeksiyon olup olmadığına bakılması için yapılan vajinal kültür testi olarak karşımıza çıkar.
Tekrarlayan düşük nedeni, bu testler yardımıyla ortaya konduğunda, gerekli olan tedavilere başlanır. Bu sayede, düşüğe neden olan faktörün elimine edilmesi amaçlanır.
Tekrarlayan Düşüklerde Tüp Bebek Tedavisi Nasıl Yapılır?
Genetik nedenlere dayanan, tedavisi güç ve tekrarlayan düşüklerde, tüp bebek tedavisi yöntemiyle, çiftlerin çocuk sahibi olması sağlanabilir. Tüp bebek tedavisi, anneden alınan yumurtaların, babadan alınan sperm örnekleri kullanılarak, laboratuvar ortamında döllenmesi işlemidir. Erkekten alınan sperm, ince bir iğne yardımıyla, mikroskop altında, yumurta içerisine yerleştirilir. Her bir yumurtaya, bir adet sperm hücresi yerleştirilerek, birden fazla döllenmiş yumurta elde edilir. Sonrasında, döllenmiş bu yumurtalardan oluşan embriyolar arasından en sağlıklı olanı seçilerek, anne rahmine yerleştirilir.
Ankara Tekrarlayan Düşük Tedavisi Fiyatları
Tekrarlayan düşük tedavisi, düşüğe neden olan faktörlerle göre değişiklik gösterebilir. Tedavi, çiftin medikal durumunun detaylı analizi ile hastalar özelinde planlanır. Bu nedenle tedavi fiyatlarında değişiklik olabilir. Ankara tekrarlayan düşük tedavisi fiyatları hakkında detaylı bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.