Kadın Kanserleri

Kadın Kanserleri Ankara

Jinekolojik kanserler olarak adlandırılan kadın kanserleri, iç ve dış genital bölgede, farklı alanlarda ortaya çıkabilir. Serviks kanseri, endometrium kanseri ve over kanseri en sık karşımıza çıkan kadın kanserleridir. Bunların yanı sıra, kadınlarda dış genital bölgede, vulva ve vajina kanserleriyle de karşılaşılmaktadır. Kadın kanserlerinin tedavisinde multidisipliner bir alan olan jinekolojik onkoloji, Dünya’da ve Türkiye’de hızla ilerleyen tanı ve tedavi yöntemleriyle görev alır.

Yazımızın devamında kadın kanserleri ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ankara kadın kanserleri tanı ve tedavisi için kliniğimizle iletişime geçebilir; Prof. Dr. Murat Sönmezer’den randevu alabilirsiniz.

Kadın Kanserleri Nelerdir?

Kadınlarda, genital bölgede ve üreme organlarında meydana gelen kanserlere, jinekolojik kanserler veya kadın kanserleri denilmektedir. Kadın kanserleri, dış genital bölgede görülebileceği gibi, iç genital alanda da karşımıza çıkmaktadır.

Dış genital bölgede görülen kadın kanserleri;

  • Vulva kanseri,
  • Vajina Kanseri
  • Barthlolin bezi kanseri

İç genital bölgede görülen kadın kanserleri;

  • Rahim (endometrium) kanseri,
  • Rahim ağzı (serviks) kanseri,
  • Yumurtalık (over) kanseri,
  • Tüp (tuba uterina) kanseri.

Kadın Kanserlerinin Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri

Jinekolojik kanserler, geliştiği bölgeye bağlı olarak farklı belirtilere neden olabilir. Genellikle cerrahi müdahale ile tedaviye başvurulsa da, kemoterapi ve radyoterapiden de yararlanılabilir. Hemen hemen tüm jinekolojik kanserlerde erken tanı ile tam tedavi elde etmek mümkündür.

Endometrium Kanseri

En sık rastlanan jinekolojik kanserdir. Genellikle menopoz sonrasında görülen endometrium kanseri, rahim içerisinde gelişir. Anormal vajinal kanama, rahim kanserinin en önemli belirtisidir. Özellikle, menopoz sonrasında görülen kanamalar, endometrium kanseri belirtisi olabileceği için önemsenmeli ve araştırılmalıdır. Endometrium kanserinin tedavisinde cerrahi yönteme başvurulur. Yapılan ameliyat ile kanserin yayılma riski olan rahim, yumurtalıklar, tüpler, lenf bezleri çıkarılır. Diğer tüm hastalıklarda olduğu gibi endometrium tedavisinde de erken teşhis çok önemlidir. Bu nedenle, anormal vajinal kanama, pelviste ağrı, adet kanamalarında düzensizlik ve artış gibi durumlarda, gecikmeden alanında uzman bir hekime başvurmak gerekir. Ankara kadın kanserleri tanı ve tedavisi için kliniğimizle iletişime geçebilir; Prof. Dr. Murat Sönmezer’den randevu alabilirsiniz.

Rahim Ağzı (Serviks) Kanseri

Rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan HPV virüsünün belirli tiplerinin neden olduğu bir kanser türüdür. Genellikle herhangi bir belirtiye neden olmaz, ve erken tanı genellikle PAP Smear testi ile anlaşılır. Bu nedenle, düzenli olarak ve doktorunuzun önerdiği süreler içerisinde gerekli jinekolojik testlerin yapılması, kadın sağlığı açısından oldukça önemlidir. Özellikle geç kalmış ileri evre serviks kanseri nadiren, cinsel ilişki esnasında veya sonrasında kanama olmasıyla belirti verebilir. Cerrahi yöntemle gerçekleştirilen tedavide, rahim bütün bağlarıyla birlikte çıkartılır; lenf bezleri alınır. Rahim ağzı kanseri aşısı olarak da bilinen HPV aşısı, bu kanser için önleyici bir tedavi yöntemidir. 9-26 yaş aralığında, daha önce HPV ile enfekte olmamış kişilerde aşı uygulanabilir.

Over (Yumurtalık) Kanseri

Sindirim sisteminde yaşanan şikâyetlerle belirti gösteren over kanserinin en önemli belirtisi, karında şişkinliktir. Genellikle erken tanısı zor olan bir kanser türü olan yumurtalık kanseri, düzenli jinekolojik muayene ile tespit edilebilir. Bu nedenle ileri evrede kendini gösterebilir. Over kanserinin tedavisinde tümörle birlikte rahim, karın zarı, apandisit ve karnın içinde bulunan lenf bezleri çıkartılır. Tedavide, bazı durumlarda kemoterapiye de başvurulabilir.

Vulva Kanseri

Genellikle ilerleyen yaşlarda ortaya çıkan ve kansere sebebiyet vermeden önce, kanser öncüsü lezyonlar görülebilen bir kanser türüdür. Vulvada kapanmayan yaralar ile uzun süren klasik tedavilere yanıt vermeyen kaşıntı  ile açığa çıkar. Kasıktaki lenf bezlerine geçmesi durumunda, kasıkta şişlikler oluşabilir. Tümörün ve kasıktaki lenf bezlerinin, cerrahi müdahale ile çıkartılmasıyla tedavi edilir. Bazı durumlarda hastalara, radyoterapi de uygulanabilir.

Vajina Kanseri

Nadir rastlanan bir jinekolojik kanser türüdür. Genellikle, direk vajinadan kaynaklanan bir kanser değil de, diğer organlardan vajinaya atlamış kanserler şeklinde karşımıza çıkar. İdrar torbası ve kalın bağırsağa yakın konumu nedeniyle, bu alanlarda da şikâyetlere yol açabilir. Cinsel ilişki esnasında ve sonrasında kanama ile belirti gösterebilir. Tedavisinde cerrahi yönteme başvurulabilir, radyoterapi uygulanabilir.

Kadın Kanserleri Neden Olur?

Kadınlarda, jinekolojik kanser riskini artıran birtakım faktörler bulunmaktadır;

  • Genetik faktörler, ailede jinekolojik kanser öyküsünün bulunması,
  • Hiç doğum yapmamış olmak,
  • Cinsel yolla bulaşan hastalıklar,
  • Sigara kullanımı,
  • Fazla kilo,
  • Düzenli jinekolojik muayeneye başvurmamak, kadınlarda jinekolojik kanser riskini artırmaktadır.

Ankara Kadın Kanserleri Tedavi Fiyatları

Kadın kanserleri Ankara, çok çeşitlilik gösterebilmektedir. Genellikle, cerrahi operasyonlarla tedavi gerçekleştirilmektedir. Ancak, hastaya en uygun tedavi yöntemi, jinekolojik onkoloji konusunda uzman bir hekimin muayenesiyle ve gerekli testlerin yapılmasıyla belirlenir. Ankara kadın kanserleri tedavi fiyatları ile ilgili detaylı bilgi ve randevu almak için kliniğimizi arayabilirsiniz.

Şimdi Ara!
Yol Tarifi